Over mij

over-mij2Na al die jaren kan ik met tevredenheid zeggen dat ik de verdieping, zowel in mijzelf als in mijn werk, ruimschoots heb gevonden. Ook de affiniteit met de kinderen ben ik niet kwijt, want ondanks een goedlopende praktijk werk ik nog steeds een halve dag in de week in de kinderopvang. Gefascineerd ben ik steeds weer als ik kijk naar kinderen en volwassenen. Zo leer ik dat, al worden wij volwassen, er altijd nog dat kleine kind in ons leeft. En zolang wij volwassen mensen niet goed voor onszelf (lees: het kleine kind) zorgen, zullen we onszelf steeds weer tegenkomen in de vorm van problemen.

Wie ik ben

Mijn naam is Ellen Janse (1958). Ik ben getrouwd en heb drie volwassen zonen. Na een aantal jaren leidinggevende geweest te zijn in mijn eigen organisatie (hoofd peuterspeelzaal) ben ik mezelf steeds meer gaan toeleggen op persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van mensen.

Als hoofd peuterspeelzaal kreeg ik veel vragen van ouders over de ontwikkeling van hun kinderen. Ik kreeg van de ouders terug dat ik erg toegankelijk ben en dat ze het fijn vonden om de problemen waar ze tegenaan liepen met mij te delen. Ik was op zoek naar meer verdieping in mezelf en in mijn werk en ben daarom opleidingen gaan volgen die dit stimuleerde. Al gauw werd duidelijk voor mij dat ik verder wilde in het begeleiden van mensen met hun persoonlijke ontwikkeling en de hindernissen die ze daarin tegenkomen.

Van mijn cliënten krijg ik terug dat ik rust en warmte uitstraal en me, zonder te oordelen, verdiep in waar zij in het dagelijks leven tegen aan lopen. Ik stimuleer dat cliënten zelf het inzicht krijgen waarom ze tegen bepaalde zaken in het leven aanlopen en geef hen het vertrouwen dat ze hier op een wellicht andere manier mee leren om gaan.

Ik heb een goedlopende praktijk waar mensen zich vaak goed op hun gemak voelen zodat ze vanuit deze veiligheid zich kunnen openen en kwetsbaar opstellen. Ik heb een groot netwerk van goede therapeuten om mij heen van verschillende disciplines zodat, indien nodig, er overlegd en doorgestuurd kan worden.

Wat ik doe

Na het volgen van diverse gerenommeerde opleidingen ben ik in mei 2000 mijn eigen praktijk voor (lichaamsgerichte) coaching en therapie begonnen.

Ik geef individuele- en relatietherapie maar doe ook coaching trajecten voor bedrijven. In de coaching trajecten pas ik indien nodig ook therapeutische methodieken toe.

Ik coach en geef therapie op basis van gelijkwaardigheid en vanuit de overtuiging dat ieder mens de mogelijkheid tot groei en verandering in zich heeft.

Ik ben lid van de Ethische Kring, www.ethischekring.nl (de ethische code van deze Kring is op aanvraag beschikbaar), de NVTA www.nvta.nl (Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse) en de beroepsvereniging NVPIT www.nvpit.nl (Nederlandse Vereniging voor Postural Integration en Energetic Integration Therapeuten).

Mijn ervaring

In de afgelopen jaren heb ik vele cliënten begeleid, zowel particulier als afkomstig van bedrijven.

Nog steeds blijf ik mezelf verdiepen door opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling te volgen en dit doe ik met veel plezier. Door hiermee bezig te blijven, ben ik staat om mijn cliënten te stimuleren door te blijven gaan in hun zoektocht naar een bevredigende manier van leven en werken. Ik heb onder meer de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:

  • Healing your Origen Trauma therapie (Andrea Wandel)
  • Hoe heb ik je lief (Weisfelt en Partners)
  • Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie (Bodymind Opleidingen)
  • Specialisatie Psychotherapie, Psychopathologie en Relatietherapie (Weisfelt & Partners)
  • Systemisch werken (Phoenix Opleidingen)
  • Counseling, Transactionele Analyse en Neuro-Linguïstisch Programmeren (Phoenix Opleidingen)
  • Emotioneel lichaamswerk (Venwoude)
  • Intuïtieve en Creatieve ontwikkeling (CICO)
  • Verscheidene themaworkshops en nascholingsprogramma’s voor begeleiders.