Dienst

In mijn praktijk kun je terecht voor coaching, (lichaamsgerichte) psychotherapie en relatie therapie.

Coaching

Coaching is een vorm van individuele begeleiding die meer is gericht op het professioneel functioneren binnen werksituaties. Dit is dus feitelijk anders dan bij individuele (psycho)therapie. Hoewel de manieren van werken zeer goed overeen kunnen komen, is het bij coaching veel meer gericht op de werk gerelateerde vraag en doelstelling. 

Therapie

Soms heb je het gevoel dat je ‘vastloopt’, dat je keer op keer in hetzelfde patroon belandt. Je hebt het idee dat je alles al geprobeerd hebt en toch lukt het niet om dat terugkerende patroon te doorbreken. Het kan je soms een machteloos gevoel geven dat je er niet meer uitkomt. Deze problematiek kun je op verschillende gebieden tegenkomen. Bijvoorbeeld:

Relatietherapie

In iedere relatie komen wel eens spanningen en ruzies voor maar soms zullen er periodes zijn waarin je het gevoel hebt dat je niet meer voor of achteruit kan. Vaak lijkt de enige uitgang hieruit weggaan. Echter vaak blijkt dat als er weer echt contact gemaakt kan worden met elkaar de verstopte liefdesstroom weer op gang gebracht kan worden. Dan ontstaat er weer ruimte om conflicten en problemen op te lossen.

In de werksfeer

(in dat geval is coaching het meest geschikt):

 • moeizame (werk-)relaties door gebrekkige communicatie en samenwerking
 • overbelasting, prestatiedrang, werkdruk
 • moeite met het stellen van grenzen

In de persoonlijke sfeer

(in dat geval is therapie het meest geschikt):

 • stress, burn-out, faalangst, eetproblemen
 • onzekerheid, nervositeit, angst, piekeren
 • depressie, moeite met het verwerken van emoties, rouw
 • eenzaamheid, gebrek aan gevoel van zingeving

In de relationele sfeer

(in dat geval is relatietherapie het meest geschikt):

 • spanningen, irritaties en conflicten, je alleen voelen in de relatie
 • moeilijkheden met seksualiteit
 • niet meer goed kunnen communiceren met elkaar

“Ik was zo iemand die dacht nooit de hulp van een therapeut of coach nodig te hebben. Totdat ik op een bepaald moment in mijn leven tegen problemen en onzekerheden aanliep, die aanvoelden alsof ze groter waren dan ikzelf. Ik kon het niet in mijn eentje oplossen. Sceptisch stapte ik de eerste keer de kamer van Ellen binnen, maar wat een verademing toen ik op de stoel naast haar plaatsnam. Vanaf het eerste moment straalde Ellen warmte, rust en vertrouwen uit, waardoor zelfs een moeilijke prater als ik mij volledig vrij durfde te uiten. Zonder te oordelen voerde Ellen diepgaande gesprekken met mij, die mij belangrijke inzichten in mijn persoonlijkheid hebben gegeven en die mij krachtiger en zelfverzekerder hebben gemaakt. Ik heb onze gesprekken als heel fijn, waardevol en verrijkend ervaren. Ik ben Ellen erg dankbaar.”

Nathalie

Wat ik voor jou kan doen

In een intakegesprek verhelder je je vragen en formuleer je voorlopige doelen. Aan het eind van het gesprek stellen we in overleg vast of we al dan niet met elkaar aan het werk gaan. In onderling overleg bepalen we de frequentie van de afspraken. Tijdens deze afspraken gelden de doelen als rode draad. Soms worden ze bijgesteld of ontstaan er nieuwe. Door middel van gesprekken en een grote verscheidenheid aan oefeningen werk je aan het bereiken van je doelen. Van elke sessie maak je een schriftelijk verslag, dat je minimaal 24 uur voor de volgende sessie naar me toestuurt. Beiden kunnen we aangeven de samenwerking te willen beëindigen omdat je je doelen bereikt hebt of om andere redenen. Er wordt vervolgens nog altijd een laatste sessie gebruikt waarbij evaluatie en afscheid centraal staan.

Tijdens het begeleidingswerk zet ik mezelf in als instrument, hierbij zijn de volgende aspecten belangrijk:

 • werken vanuit contact
 • betrouwbaarheid en veiligheid
 • ervaringsleren en doelgericht werken
 • denken en voelen verbinden en integreren

Heb je vragen over mijn diensten of over mij, neem dan vrijblijvend contact op